Al meer dan 45 jaar genieten!

“Ik ben hier nu voor het eerst, maar wat een ontzettend leuk park! Ik denk zelfs dat het Amstelpark het mooiste park van Amsterdam genoemd mag worden, wat gek dat ik er niet eerder geweest ben”.

Dit is een reactie die de ondernemers in het Amstelpark vaak te horen krijgen. Maar de vaste bezoeker weet al 45 jaar dat dit park een verborgen juweeltje in Stadsdeel Zuid is. Het park is destijds ontwikkeld voor de grootste internationale tuinbouwtentoonstelling ooit ter wereld gehouden: De Floriade Amsterdam 1972.
Ook al zijn er wat aanpassingen geweest, nog steeds is het park veelzijdig met de prachtig aangelegde tuinen, de rhododendronvallei, het Rosarium en de Orangerie. Naast de mooie natuur van het Amstelpark, waar IVN Amsterdam overigens geweldige rondleidingen geeft, kunnen cultuur- en fotografieliefhebbers hier ook prima uit de voeten. In het midden van het park bevinden zich Het Glazen Huis, Galerie Park Art en de Oranjerie waar mooie tentoonstellingen worden gehouden.
Maar waar het park echt bekend om staat, is natuurlijk de mogelijkheid om er echt een compleet dagje uit van te maken! Er zijn verschillende recreatiemogelijkheden zoals de MidgetGolf Amstelpark, de Amsteltrein, de stadsboerderij De Amsteldieren en de grote speeltuin Het Bastion. En uiteraard ontbreken de verschillende horeca-gelegenheden niet. Van een patatje bij de snackbar Het Bastion, een ambachtelijk schepijsje bij De IJstuin, poffertjes bij De Midgetgolf, overheerlijke broodjes bij Parkbeach Zomers tot aan heerlijk culinair genieten bij restaurant Het Rosarium. Ook kunnen culi-liefhebbers elke maand het park bezoeken voor de Pure Markt, een biologische en ambachtelijke markt. Voor ieder wat wils!
Het Amstelpark: een perfect samenspel tussen prachtige natuur, leuke activiteiten voor kinderen, mooie locaties aan het water om te genieten van een drankje en een hapje en het kunnen bewonderen van creatieve kunst.

Tot ziens in het Amstelpark!