De Floriade ‘Amsterdam 1972’ is de grootste en drukste tuinbouwtentoonstelling die ooit ter wereld werd gehouden. 700.000 m2 natuur midden in de randstad. 11 binnententoonstellingen in 12.000 m2 Amstelhal, een ongekende overdaad aan educatief materiaal en speelse evenementen in een architectuur die leek en vakman bekoorde.
Maar liefst 5 miljoen mensen bezochten in de periode van maart tot oktober de Amsterdamse Floriade. Het tentoonstellingsterrein bestond uit verschillende locaties, aan elkaar verbonden met een Floriade treintje een kabelbaan, expocars en panoramagondels. Nabij de entree, huidige hoofdingang, was het Reuzenrad van waaruit een groot deel van de stad te zien was. Het Dahliarama, Rododendronvallei, Rosarium en de grote lelie-tentoonstelling waren belangrijke hoogtepunten van de expo.

Het toen nog nieuwe Amstelpark besloeg slechts een gedeelte van het tentoonstellingsterrein, ook het Beatrixpark en een deel van het dijklichaam waarop later de Ringweg Zuid en het Station Amsterdam RAI werden aangelegd waren onderdeel van de Floriade.

Voor meer Foto’s van de floriade 1972 klik hier

Catalogus Floriade 1972
pdf (14mb)

Weblink